Uw nieuwsbriefabonnement

Ontvang onze nieuwsbrief in uw mailbox om op de hoogte te blijven van onze nieuwe producten en onze producten.

Word lid van de club
Als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvangt u de beste koopjes voor uw club.

  Follow Us
  Top
   

  Jeugdwerking

  VISIE JEUGDWERKING

  Infinity FC Vilvoorde heeft als doelstelling om de jeugd op een gezonde, verantwoorde manier en in een geest van fair-play de voetbalsport te laten beoefenen, en heeft tegelijk de ambitie om met de eerste elftallen naar een zo hoog mogelijk sportief niveau in de provinciale reeksen van de RBFA door te groeien met spelers uit de eigen jeugdopleiding.

  Een degelijke voetbalopleiding geven is hiervoor primordiaal en veel belangrijker dan winst of verlies van een wedstrijd. Door twee- of driemaal per week te trainen en tijdens het weekend te spelen kunnen kinderen en jongeren de basis leggen voor een sportief en gezond lichaam. Ze ontdekken hun betere kwaliteiten en leren omgaan met hun beperkingen. Ze leren medespelers en tegenstrevers te respecteren. De jeugdtrainer staat in voor de opleiding van de jeugdspelers. De sportieve opleiding staat hierbij centraal, maar er is ook aandacht voor discipline, motivatie en karaktervorming aangezien deze aspecten mee de voetbalkwaliteiten van de speler zullen bepalen.

  Rekening houdend met een aantal belangrijke randvoorwoorden zoals het aantal spelers per leeftijdscategorie en de capaciteit van onze accommodatie voor de organisatie van trainingen en wedstrijden, beslist de sportieve cel hoeveel ploegen per leeftijdscategorie elk seizoen worden ingeschreven voor competitie. Voor de selectie van spelers voor wedstrijden werden daarom de volgende criteria vastgelegd:

  Bij leeftijdscategorieën t.e.m. U12 is leren, plezier en motivatie belangrijk. Spelers kunnen geselecteerd worden voor wedstrijden als ze:

  1. Aanwezig waren op de wekelijkse trainingen

  2. Gemotiveerd hebben deelgenomen aan deze trainingen. Deze motivatie impliceert o.a. op tijd aanwezig zijn op de training, gedrevenheid en volle aandacht tijdens de oefeningen, respect voor medespelers, trainer, vrijwilligers en het materiaal, etc.

  Bij leeftijdscategorieën vanaf U13 is leren, plezier, motivatie, maar ook in toenemende mate prestatie belangrijk. Spelers kunnen geselecteerd worden voor wedstrijden als ze:

  1. Aanwezig waren op de twee wekelijkse trainingen

  2. Gemotiveerd hebben deelgenomen aan deze trainingen. Deze motivatie impliceert o.a. op tijd aanwezig zijn op de trainingen, gedrevenheid en de volle aandacht geven tijdens de oefeningen, respect voor medespelers, trainer, vrijwilligers en het materiaal, etc.

  3. Voetbaltechnisch en –tactisch beter presteren dan het merendeel van de teamleden tijdens de training en/of wedstrijden.

  Elke jeugdploeg heeft een jeugdtrainer en een ploegafgevaardigde. De jeugdtrainer staat in voor de opleiding van de jeugdspelers. De sportieve opleiding staat hierbij centraal, maar er is ook aandacht voor discipline, houding en karaktervorming aangezien deze aspecten mee de voetbalkwaliteiten van de speler zullen bepalen.   We vragen zeker respect voor de ploegafgevaardigde.

  De jeugdwerking moet resulteren in zoveel mogelijk eigen spelers op een zo hoog mogelijk niveau te brengen zodat zij kunnen meedraaien in de eerste ploegen. Bij evenwaardige kwaliteit hebben de eigen jeugdspelers voorrang t.o.v. de extern aangeworven spelers.

  Nog een belangrijke noot is dat de werking van onze club door vrijwilligers wordt gedragen. Zonder deze vrijwillgers heeft de club geen enkele kans tot bestaan. Deze vrijwilligers zijn de belangrijkste personen in onze organisatie en zorgen er mee voor dat jeugdvoetbal mogelijk is.

  De combinatie van gezonde en realistische ambitie en een streven naar een familiegevoel zorgt ervoor dat het aangenaam vertoeven is bij INFINITY FC VILVOORDE!!!